31. 7. 2023

I tobě v žilách koluje naše krev!

V úterý 1. srpna startuje 2. ročník kampaně složek integrovaného záchranného systému (IZS) „I tobě v žilách koluje naše krev“ podporující dárcovství krve. Jde o projekt Policie ČR ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. města Prahy a Hasičských záchranným sborem hl. města Prahy. Je samozřejmostí, že VFN bude při tom!

Krev můžete darovat nejen u nás ve Fakultním transfuzní oddělení VFN, ale také v Ústřední vojenské nemocnici, ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nebo ve Fakultní Thomayerově nemocnici.

Výzva, tak jako v minulém roce, začíná 1. srpna a končí poslední zářijový den. Čas výzvy je načasován hlavně kvůli nedostatku dárců právě v těchto měsících. Cílem projektu je u veřejnosti i u složek integrovaného záchranného systému rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve, a tím pomoci transfuzním stanicím v Praze najít další nové pravidelné dárce. V současné době jich v České republice chybí asi 100 tisíc.

Výzva spočívá v souboji mezi složkami IZS a veřejností. Součty dárců budou transfuzní stanice každý týden zasílat na e-mail policie, samotná data se pak následně objeví v systému. Díky nim se budou plnit fiktivní nádoby s krví IZS x veřejnost, které s dalšími informacemi ke kampani naleznete na: I tobě v žilách koluje naše krev! – Policie České republiky

Informace týkající se darování krve najdete na: Informace pro dárce krve – Fakultní transfuzní oddělení VFN

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!