2. 10. 2023

Navštivte nás v Blesk Ordinaci

Deník Blesk ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze pořádá další ročník Blesk Ordinace. Cílem této preventivní a edukativní akce pro veřejnost je zvýšit zájem o vlastní zdraví a předejít řadě závažných onemocnění. Naše nemocnice si letos připravila 13 stanovišť, kde si mohou zájemci nechat změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi, zkontrolovat nitrooční tlak. Zjistíte, jakou máte kapacitu plic, zda jsou vaše mateřská znaménka neškodná. Budete si moci promluvit s naším klinickým psychologem o svých obavách a otestovat se, zda vám nehrozí deprese či syndrom vyhoření. Naši specialisté návštěvníkům akce poradí, jak zlepšit svůj životní styl, kondici i složení těla, dozvíte se, jestli množství léků, které pravidelně užíváte, je v pořádku a zda některý lék nesnižuje účinky jiného. Ve stánku Centra pro závislé na tabáku VFN se mohou zastavit kuřáci, vapující nebo lidé užívající jinou formu nikotinu a zeptat se na možnosti, jak s užíváním přestat.

Novinkou letošní Blesk Ordinace jsou tři stanoviště: poradna gynekologa a onkologa, kde se mohou ženy pobavit o prevenci závažných gynekologických onemocnění (například o vakcinaci proti HPV, o prevenci rakoviny dělohy); poradna dětského obezitologa a endokrinologa, který poradí rodičům, jak upravit jídelníček a pohyb svého potomka, aby u něj předešli nepřiměřenému nárůstu hmotnosti. Kam se obrátit, když si nejste jistí, zda se vaše dítě správně řečově rozvíjí, se dozvíte v poradně věnující se problematice poruch řeči.

Blesk Ordinace již tradičně představí v průběhu odpoledne i řadu odborníků naší nemocnice v živých vystoupeních, těšit se můžete na doprovodný program. Rozhodně akci navštivte, využijte možnost nechat se zdarma a bez objednání vyšetřit!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!