31. 7. 2024

Začíná akce I TOBĚ KOLUJE V ŽILÁCH NAŠE KREV!

Ve čtvrtek 1. srpna startuje 3. ročník osvětové kampaně složek integrovaného záchranného systému (IZS) podporující dárcovství krve.

VFN bude znovu při tom a projekt Policie ČR ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. města Prahy a Hasičským záchranným sborem hl. města Prahy aktivně podpoří! Výzva spočívá v „souboji“ dárcovství mezi složkami IZS a veřejností. Součty dárců budou transfuzní stanice každý týden zasílat na e-mail policie, samotná data se pak následně objeví na: www.policie.cz/nasekrev

Díky nim se budou plnit fiktivní nádoby s krví IZS x veřejnost, přispět do jedné z nich můžete i vy. Pomůžete a třeba ovlivníte konečný výsledek souboje!

Krev můžete darovat nejen u nás ve Fakultním transfuzní oddělení VFN, ale také v Ústřední vojenské nemocnici, ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, ve Fakultní Thomayerově nemocnici a na řadě dalších míst po celé ČR.

! NOVINKOU tohoto ročníku je registrace dárců kostní dřeně ! Zaregistrovat se můžete hned ve čtvrtek 1. 8. od 9 do 13 hodin přímo před budovou Policejního prezidia (Strojnická 27, 170 89 Praha 7).

Dárcovská akce probíhá od srpna do konce září. Období není vybrané náhodně, nemocnice se v letních měsících potýkají s nedostatkem krve pravidelně. Cílem projektu je rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve, a tím pomoci transfuzním stanicím v Praze najít další nové pravidelné dárce. Těch v současné době v České republice chybí asi 100 tisíc.

Informace týkající se darování krve najdete na: Informace pro dárce krve – Fakultní transfuzní oddělení VFN

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!